Ring til os på: 57611801

Kronebehandling anvendes hvis en tand er så destrueret, at den ikke kan rekonstrueres med en almindelig fyldning. Krone kan også være påkrævet, hvis der er en revne i tanden eller på kosmetisk indikation (uheldsskader, caries, misfarvninger osv.)

Ofte anbefales det også at krone rodbehandlede tænder for at undgå at den ”sprøde” tand knækker som følge af tyggetrykket.

Under lokalbedøvelse slibes tanden i facon og der tages aftryk af denne og de modstående tænder. Til slut laves et sammenbidsaftryk og tanden forsynes med en aluminiumshætte eller et plastprovisorium. Aftrykket sendes nu af sted til et dentallaboratorium, hvor teknikeren efter vores anvisninger laver den type krone vi ønsker. Arbejdet vil typisk tage 10-14 dage, hvorefter kronen endelig indprøves i munden på patienten og cementeres på tanden.

Guldkroner har en hårdhed der minder meget om de naturlige tænder og man får derfor et meget naturligt slid på disse. Guld kan derfor med fordel anvendes på de store kindtænder.

Porcelænskroner ligner ens naturlige tænder, men er knap så stærkt som guldet og anvendes derfor oftest i fortandsregionen. Man kan forstærke porcelænet ved at brænde det på et tyndt lag ædelmetal (metalkeramikkrone), der tillader store kraftpåvirkninger uden deformering, hvilket gør kronen anvendelig på kindtænder.

Hvis tanden er rodbehandlet, er den ofte også meget destrueret. Det kan derfor ofte være nødvendigt at forstærke den med en stiftopbygning inden kronebehandlingen.
Opbygningen sidder fast i roden og erstatter en del af den manglende tand.

Afhængig af det enkelte tilfælde kan tandlægen vælge at lave en guldopbygning, som støbes på et dentallaboratorium eller at cementere en kulfiberstift i tanden, hvorefter der opbygges med et  specielt plastmateriale omkring.

Brobehandling
En bro anvendes til erstatning af mistede tænder og består i princippet af sammenkædede kroner. Broer fremstilles ligesom kroner ved at de bærende tænder slibes til og der tages aftryk af disse.

Hvis man mangler én tand skal man typisk slibe på de 2 nabotænder, men jo flere tænder broen skal erstatte jo flere naturlige tænder skal der være til at bære.

En bro sidder fast og giver hurtigt en fornemmelse af ”egne” tænder. Sammenlignet med en aftagelig delprotese vil den udgøre en mindre cariesrisiko for nabotænderne og den optager også meget lidt plads i forhold til denne.

Åbningstider:
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-14.30
Torsdag 8.00-17.30
Fredag 8.00-12.00

Telefon 5761 1801

Vores adresse:
Brogade 14 st.tv.
4100 Ringsted

Behandlinger

Tryk her for at læse om de mest almindelige behandlinger.

Læs mere

Priser

Tryk her for at se vores priser og tilskud på behandlinger.

Læs mere

Kontakt

Tryk her for at kontakte os, vi står altid til rådighed.

Kontakt os