Tandlæge

En kyndig behandling, der tager udgangspunkt i dine behov og ønsker

Opdateret

Vi gennemgår løbende efteruddannelse

Service

Vi sætter en ære i at levere god service

Et tandimplantat er en blivende erstatning for en eller flere tænder. Det sidder fast i kæbeknoglen og sikrer at man kan grine, spise osv. uden frygt for at ”gebisset flyver ud”.

Tandimplantater har været brugt siden midten af 60’erne og består i sin enkelthed af 3 dele:

Titaniumimplantat : Betegnelsen for den titaniumskrue, der indsættes i kæbeknoglen og udgør den kunstige rod.

Abutment : Komponent af titanium eller keramik, der virker som mellemled mellem implantatet og kronen.

Krone/bro/protese : Når implantatet og abutment er på plads skal der tilpasses en krone, bro eller tryklåsprotese.

Fordele ved implantater:

  • Ser ud og føles som egne tænder.
  • Man skal ikke beslibe sunde nabotænder, som man f.eks. gør ved en brobehandling.
  • Sikrer et flot æstetisk resultat og medvirker til at bevare ansigtsformen.
  • En sikker og permanent tanderstatning.

Behandlingsprocedure:

1. trin: Forundersøgelse.
En samtale med tandlægen og en grundig undersøgelse, hvor kæben røntgenfotograferes og knoglevævets tilstand vurderes. Der tages aftryk af kæben med de eksisterende tænder. Alt dette for at vurdere placeringen af implantatet. I enkelte tilfælde vil en forundersøgelse vise at der er behov for knogleopbygning.

2. trin: Indsætning af implantat.
Der er forskellige metoder til indsættelse af implantatet. Et-trins : Implantatet indsættes og et midlertidigt abutment monteres. To-trins: Implantatet indsættes og lukkes med en lille skrue, som derefter dækkes af tandkød. Efter en helingsperiode lægges et lille snit i tandkødet, så der kan åbnes til implantatet og abutmentet monteres. I begge tilfælde kan man fremstille en midlertidig krone/protese i helingsperioden. Helingen tager i underkæben maksimalt 3 mdr. og i overkæben maksimalt 6 mdr.

3. trin: Fremstilling af tænderne.
Når implantatets helingsperiode er tilendebragt fjernes abutmentet, så man kan tage aftryk af implantatet. Abutmentet monteres igen og aftrykket sendes til tandteknikkeren, der omhyggeligt fremstiller kronen/broen/protesen.

4.trin: Tilpasning og ny undersøgelse.
Når tænderne er færdige og man har kontrolleret at resultatet er tilfredsstillende, monteres tænderne på implantaterne. Der aftales et kontrolbesøg for at sikre at det hele fungerer tilfredsstillende.

Implantater indbyder til mange forskellige behandlingsmuligheder:

  • En tand: Behov for erstatning af en enkelt tand kan ofte skyldes en ulykke eller at man fra fødslen har manglet et tandanlæg. Implantatet kan indsættes uden at sunde nabotænder påvirkes, som f.eks. ved en bro. Abutmentet fastgøres på implantatet og herpå kronen. Den nye tand er færdig og matcher de naturlige nabotænder.
  • Flere tænder: Mangel af flere tænder kan ofte skyldes paradentose eller tænder, der knækker som følge af tidligere fyldninger. Der indsættes 2-4 implantater, igen uden beslibning af de naturlige tænder! Abutments fastgøres på implantaterne. Sidste trin er at fastgøre broen på abutments. En løsning der kan tåle den store tyggebelastning.
  • Alle tænder: Hvis man mangler alle tænder kan man vælge mellem en fastmonteret bro (jf. ovenfor) eller en udtagelig protese, som fastgøres til 2 eller flere tandimplantater. Ved en helprotese anvendes der enten abutments udformet som små kugler eller en barre mellem abutments. De såkaldte tryklåse. Når broen eller protesen er på plads kan man spise smile og le uden at frygte for protesen falder ud. De seneste års undersøgelser viser at over 90% af alle implantatbehandlinger lykkes uden komplikationer. Og faktisk er patienterne positivt overrasket over hvor komplikationsfrit forløbet er!

Kontakt os


Dit Tandteam Karin Lhjungmann ApS
Brogade 14 st.tv.
4100 Ringsted

(+45) 57 61 18 01
info@dittandteam.dk